ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ ORTAOKULU TAM ÖĞRENME MODELİYLE DİL EDİNİMİ

1 Kasım 2018

ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ ORTAOKULU

TAM ÖĞRENME MODELİYLE DİL EDİNİMİ

(LANGUAGE ACQUSITION THROUGH MASTERY LEARNING)

İlkokulumuzda devam eden iletişimsel yöntemin de devam ettiği ortaokulumuzda öğrencilerimiz için doğru öğrenme ortamları hazırlayarak dil edinimini en üst düzeye çıkarmaktayız. Doğru öğrenme ortamları sağlandığında her bir öğrencimizin öğrenmesinin ve içselleştirmesinin çok yüksek oranlara vardığını uzmanların araştırmaları da desteklemektedir.

Yapılan araştırmalar beşinci sınıfın dil öğrenimine en uygun son mevsim olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Bu sebeple beşinci sınıflarda uygulanan hazırlık programıyla başlayan ve ortaokul sonunda sosyal ve iş alanında bir yabancı dili konuşabilecek düzeyde bireyler yetiştirecek bir eğitim modeli uygulanmaktadır.

Yabancı dil öğrenmek anadili öğrenmek kadar doğal bir süreç olduğu için öğrencilerin

, yıllardır yapılan ve başarısız sonuçlara sebep olan teorik, ezberci ve dilbilgisi kurallarına doğulduğu bir dil eğitimine şiddetle karşı çıkıyoruz. Bunun yerine çok verimli bir süreç olduğu Türkiye’de yapılan araştırmalarla da ispatlanan 5. Sınıf düzeyinden itibaren çok titiz çalışmalar sürdürüyoruz.

Hedeflediğimi dil düzeylerine erişebilmek için dilin aktif olarak kullanıldığı doğal ortamlar yaratarak, müfredatımızla paralel olmanın yanısıra diğer disiplinler(dersler)le paralel içerikleri aktif öğrenci modeliyle sürdürüyoruz. Yani öğrencinin aktif olarak soru sorduğu, araştırdığı, öğrendiğini akranlarıyla sunum, tartışma, vb. platformlarda paylaştığı bir süreç takip ediyoruz.

Yine ilkokulda olduğu gibi ortaokulumuzda da öğrencilerimizin dil gelişimleri bağımsız takip araçlarıyla takip edilmekte ve evden dil edinimine katkı sağlayacak paralel dijital güvenli içerikler sunulmaktadır.Öğrencimizin hedef kazanımlarda nerede olduğu ve bu doğrultuda hangi alanda desteğe/gelişime ihtiyaç duyduğu tespit edilerek bu konuda bireysel çalışmalar yapılmaktadır.

ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ İLKOKULU İLETİŞİMSEL YÖNTEMLE DİL EDİNİMİ
    ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ ANAOKULU  İLETİŞİMSEL YÖNTEMLE DİL EDİNİMİ