ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ ANAOKULU İLETİŞİMSEL YÖNTEMLE DİL EDİNİMİ

1 Kasım 2018

ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ ANAOKULU

İLETİŞİMSEL YÖNTEMLE DİL EDİNİMİ(LANGUAGE ACQUSITION THROUGH COMMUNICATIVE APPROACH)

Okul öncesinde öğrencilerimiz her yaşa özgü hazırlanan müfredatımız çerçevesindeki kazanım odaklı çalışmalar tamamen İngilizce olarak gerçekleştirilmekte, aktiviteler İngilizce iletişim kurularak sürdürülmektedir. Bu çalışmalarımız doğal bir süreçte öğrencilerimizin pedagojik gelişimi dikkate alınarak sürdürülmektedir.Yapılan araştırmaların sonucu olarak gerçekleştirilen yoğun akademik çalışmalar ve titiz bir planlamayla hayata geçirilen eğitim sistemimizle yabancı doğal bir şekilde edindiriyoruz.

Öğrencilerimizin kendilerini rahatça ifade edebilecekleri, onların merakını uyandırarak ve ilgisini çekerek öğrenme ortamları sağlanmaktadır. Erken çocukluk döneminin ihtiyaçlarına uygun İngilizce şarkılar, oyunlar, hikayeler ve aktiviteler her iki dilde de ortak kazanımlara göre düzenlenmektedir. Yine bu süreçte yapılan tüm çalışmalar bireysel sosyal

, duygusal, fiziksel ve dil gelişimleri dikkate alınarak tasarlanmaktadır. Deneyimleyerek öğrenen çocuklarımızın dil edinimi böylece daha kalıcı hale gelmektedir.

Öğrencilerimiz kendileri için belirlenen temalar çerçevesinde yaptıkları tüm çalışmalara özgü materyallerle, gerçek nesneler ve destekleyici içeriklerle yabancı dili edinmektedir. Bu temalarla pedagojik olarak uyumlu ve hedef kazanımlarla eşleştirilmiş kütüphane ve özel yöntemler içeren hikâye kitaplarıyla desteklenmektedir. Yaratıcı drama teknikleri ve eğlenceli hikâye anlatımları (storytelling), bu yaş grubuna özgü olarak şarkılar ve oyunlarla bütünleştirilmiş dil edinimi esastır. Yeterli tekrar ve dilin aktif kullanımı bu yaş grubunun temel ihtiyacıdır. Ayrıca birinci sınıflarda okuma yazma öğrenilene kadar özel bir hazırlık programı da uygulanmaktadır.

ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ ORTAOKULU TAM ÖĞRENME MODELİYLE DİL EDİNİMİ
    ÖZEL ÇAYCUMA KOLEJİ İLKOKULU İLETİŞİMSEL YÖNTEMLE DİL EDİNİMİ