ÇAYCUMA KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ

14 Ekim 2014
    ÇAYCUMA KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!
    Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz.
    Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.
    Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

M. K. ATATÜRK

Eğitimin amacı, çocuğun duygusal, bilişsel, fiziksel, ve sosyal gelişimini sağlamak, ileride uyumlu bir yaşam sürmesi için gerekli olan temelleri sağlıklı bir şekilde oluşturmaktır. Böylece çocuk bir yandan doğuştan getirdiği yetenek ve özellikleri geliştirerek kendini tanıması, bir yandan da topluma verimli ve üretken bir şekilde katılmayı öğrenmesi hedeflenmektedir.

Geleceğin büyükleri olan öğrencilerimizi yarınlara hazırlarken amacımız; onların yeteneklerini ortaya çıkartmak, çocuğun benlik kavramını geliştirmesine, kendini ifade etmesine, bağımsızlığını kazanmasına ve  özdenetimini sağlamasına imkan tanımak, onlara olumlu alışkanlık ve davranışlar kazandırmak, her fırsattan yararlanarak çocukların milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlılığının gelişimine yardımcı olmak, tüm öğrencilerimizi sorumluluk sahibi, özgüvenli, dürüst, soran, araştıran, yaratıcı, öğrenmeyi ve başarıyı hedef edinmiş bireyler olarak yetiştirmektir.

Sınıflarımızda :

► Sözel – Dilsel Zeka

► Mantıksal – Matematiksel Zeka

► Görsel – Mekansal Zeka

► Bedensel – Kinestetik Zeka

► Müziksel – Ritmik Zeka

► Kişisel – İçsel Zeka

► Kişilerarası – Sosyal Zeka

► Doğa – Varoluşcu Zeka

gibi çoklu zeka eğitim alanlarını kullanmadaki amacımız; öğrencilerin bu alanlardaki yeteneklerini en üst noktaya çıkarmak ve onların bu alanlardaki ilgi ve eğilimlerini bir araç olarak kullanarak, eğitim ve öğretim ortamlarını zevkli hale getirmek, dolayısıyla da öğrenme fırsatlarını arttırmaktır.Okul öncesi eğitim amaçlı, düzenli ve sistemli bir eğitimdir. Öğretmenlerimiz planlayan, öğreten ve çocuğun gelişimini değerlendiren bir kişi olmakla beraber, çocukların daha çok kendi kendilerine öğrenmelerine yardımcı olurlar. Planlarını çocuğun gereksinimlerine dayandırır, onların bireysel özelliklerine uygun yöntemler kullanarak öğrenmeye olanak ve kaynak sağlarlar.

Anasınıflarımız, 3 ve 4 yaş gurubu öğrencilerinin birlikte , 5 ve 6 yaş grubu öğrencilerinin de farklı sınıflarda eğitim-öğretim çalışmalarını tam günlük bir eğitim programı ile sürdürmektedirler. Öğrencilerimiz İngilizce, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Bilgisayar derslerinin yanısıra; Halk oyunları, Bale, Modern dans, Satranç alanlarında da yeteneklerini geliştirmektedirler. Tüm bu etkinlikler branş öğretmenleri tarafından yürütülmektedir.

ÇAYCUMA KOLEJİ‘nde her çocuk farklı ve özeldir. Okul öncesi hazırlık sınıflarımızda sıcak ve sevecen yapımızla, demokratik anlayışımızla öğrencilerimize temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazandırılmakta, ilgi ve yetenekleri yönünde yetiştirilerek hayata hazırlanmaktadırlar.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ
    MÜZİK BÖLÜMÜ