SOSYAL, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER

Alanlarında uzman öğretmenler denetiminde çocuklarımızın fiziksel ve  ruhsal gelişimlerini tamamlamalarına katkıda bulunmak amacıyla, çeşitli  sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler” ÖĞRENCİ MERKEZLİ”  yöntemlerle  uygulanmaktadır.

Öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre Kulüp (Tiyatro, Drama,  Matematik, Bale, Satranç, Müzik, Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Takı Tasarımı, Model-Maket, Fotoğrafçılık, Heykel,  Seramik, Vitray, Bilgisayar, Halk Dansları, Modern Dans, Bilim ve  Teknoloji vb.) faaliyetlerine yönlendirilmekte, böylelikle yaratıcılıklarını ve  kendilerini ifade edebilme yeteneklerini ortaya çıkarmalarına olanak  sağlanarak sanatsal ve kültürel gelişimlerini sağlam temeller üzerine  kurmalarına yardımcı olunmaktadır.

Öğrencilerimizin hayal gücü ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaran sanatsal etkinliklerle ulusal ve evrensel kültür değerlerini benimseyen, estetik anlayışı gelişmiş, sanata katkıda bulunabilecek duyarlı bireyler olarak topluma kazandırılması hedeflenmektedir.

Müzik, Resim, Satranç, Halk oyunları, Klasik ve Modern Danslar, Bale, Tiyatro, Drama, Basketbol, Voleybol, Step, Ritmik Jimnastik   branşlarındaki etkinlikler öğrenci ve velilerimizin tercihlerine sunulmakta ve yine onların katılımlarıyla yıl sonlarında düzenlenen çeşitli programlarla sergilenmektedir.

Bunun yanı sıra kültürel ve tarihi mirasımızın çocuklarımıza yerinde göstermek amacıyla gerek il içi, gerek il dışı gezi organizasyonları yapılmakta, okul içi ve dışında yapılan çeşitli yarışmalara katılımları teşvik etmekteyiz.

2014–2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇAYCUMA KOLEJİ  DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
    2014–2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇAYCUMA KOLEJİ DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
    Sınavlar
    Çalışma Takvimi