Resim Bulunamadı

Sınavlar

20 Mart 2014
3.644 defa okundu
  • Reklam

    Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi

    Ortaöğretime Geçiş Sistemi; sınıf puanlarının, belirlenen oranda toplamından elde edilen ortaöğretime yerleştirme puanını esas alınarak merkezî yerleştirmenin yapılacağı yeni bir sistemdir.
    Ortaöğretime Geçiş Sistemi; seviye belirleme sınavı puanı (SBS), davranış puanı (DP) ve yıl sonu başarı puanından (YBP) elde edilen sınıf puanları (SP) üzerinden işleyen bir sistemdir.

    Seviye belirleme sınavı; öğrencinin çok yönlü olarak ölçme ve değerlendirmesini yapmayı amaçlayarak yenilenen ortaöğretime geçiş sisteminin sınav boyutunu oluşturmaktadır.

    Seviye belirleme sınavları; ilköğretimin 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarında; görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım, müzik, beden eğitimi, rehberlik/sosyal etkinlikler dersleri dışındaki zorunlu derslerin öğretim programlarından ders yılı sonunda yapılan merkezî sistem sınavlarıdır.

    Yıl sonu başarı puanı; o derslere ait haftalık ders saati ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesiyle hesaplanır.

    Davranış puanı; öğrencinin okul içindeki okul kültürüne uyum, öz bakım, kendini tanıma, iletişim ve sosyal etkileşim, ortak değerlere uyma, çözüm odaklı olma, sosyal faaliyetlere katılım, takım çalışması ve sorumluluk, verimli çalışma, çevre duyarlılığı ölçütlerinin notla değerlendirilmesi sonucunda elde edilen davranış notunun 100’lük puana çevrilmesiyle hesaplanır.

    Sınıf puanı hesaplanırken Seviye belirleme sınavları puanı %70, yıl sonu başarı puanı %35 ve davranış puanı %5 etki ederek sadece anlık bir performansa dayalı değil geniş bir zaman dilimine ve üretilen çok boyutlu bir performans göstergesine dayalı olarak ölçme değerlendirme yapılmaktadır.
    Ortaöğretime Geçişte esas olacak Ortaöğretime Yerleştirme Puanı ise; 6’ncı sınıfın yüzde 25’i, 7’nci sınıfın yüzde 35’i ve 8’inci sınıfın da yüzde 40’ı alınarak elde edilir.

    Herhangi bir sebeple seviye belirleme sınavına katılmayan öğrencinin seviye belirleme sınavı puanı, o yıla ait en düşük seviye belirleme sınavı puanıdır. 
    2007–2008 öğretim yılında 7’nci sınıfta öğrenim gören öğrenciler; 7’nci sınıf puanının %40’nın, 2008–2009 öğretim yılında 8’inci sınıfta öğrenim gören öğrenciler; 8’inci sınıf puanının % 60’nın toplamıyla elde edilen ortaöğretime yerleştirme puanıyla yerleştirilir.
    Sınıf tekrarı yapan öğrencilerin sınıf puanı, sınıf tekrarı yapılan yıla ait seviye belirleme sınav puanı, davranış puanı ile yıl sonu başarı puanı kullanılarak hesaplanır.

    Reklam
    Etiketler :
  • Bu Yazılar da ilginizi çekebilir
    2014–2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇAYCUMA KOLEJİ  DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
    2014–2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇAYCUMA KOLEJİ DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
    Çalışma Takvimi
    Çalışma Takvimi
    ULAŞIM HİZMETLERİ
    ULAŞIM HİZMETLERİ
    YEMEK HİZMETLERİ
    YEMEK HİZMETLERİ
  • Yorum Yapmak İster misiniz?