MATEMATİK BÖLÜMÜ

“Ben öğrenim devrimde matematik konusuna çok önem vermişimdir

ve bundan hayatımın çeşitli safhalarında başarı elde etmek için faydalanmış

olduğumu söyleyebilirim. Onun için herkes matematik bilgisinin

çok gerekli olduğuna inanmalıdır.”
                                                             Mustafa Kemal ATATÜRK

Felsefemiz :

Matematik olmadan bilim ve teknolojiden, sosyo-ekonomik kalkınmadan, nitelikli ürün ve hizmetten söz etmek yanıltıcıdır. Bu gerçeğin farkında olan Çaycuma Koleji;  yeni ve yarının söylemleri ve sloganları olan, “Düşünmeyi Öğren “ ile “ Yaratıcılığı Öğren “ in rehberliğinde, eğitimini verdiği matematik ve geometri;  kazandıracağı düşünme ve problem çözme becerileriyle bir dil ve araç olarak öğrencilerin gelişimine çok yönlü katkı ve yarar sağlamaktadır.

Amaçlarımız :

Gelişen modern teknolojinin gereği düşünülerek, öğrencilerin değişimlere ayak uydurabilecek ve katkı sağlayacak tarzda yetişmelerini sağlamaktır.

Derslerde formül ve bağıntıların mantığı ile bu mantığa uygun düşünce yeteneği geliştirilmesi hedeflenmekte, sebep-sonuç ilişkileri üzerinde durulmaktadır.

Öğrencilerin matematiksel kavramları ve sistemleri anlayabilecek, bunlar arasında ilişkiler kurabilecek, bu kavram ve sistemleri günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında kullanabilecek düzeye getirmektir.

Matematik ile geometri konularının işlenmesinde; analiz ve sentez aşamalarına önem verilerek öğrencilerin algılama, kavrama, değerlendirme ve doğru karar verme güçleri geliştirilmektedir.

“Bilim, gözlerimiz önünde açık duran, “evren” dediğimiz o görkemli kitapta yazılıdır. Ancak, yazıldığı dili öğrenmeden bu kitabı okuyamayız. Bu dil matematiktir; bu dil olmadan kitabın bir tek sözcüğünü anlamaya olanak yoktur.”

ÇAYCUMA KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ
    BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ